Hvad er naturvin?

Naturvin dyrkes økologisk (biodynamisk ved hjælp af permakultur eller lignende) og fremstilles (eller rettere transformeres) uden at tilføje eller fjerne noget i kælderen. Ingen additiver eller proceshjælpemidler bruges, og 'intervention' i den naturligt forekommende gæringsproces holdes på et minimum. Som sådan anvendes hverken fining eller (stram) filtrering. Resultatet er en levende vin - sund og fuld af naturligt forekommende mikrobiologi.

Ifølge den seneste udgave af The Oxford Companion to Wine:

  • Druer dyrkes typisk af uafhængige producenter i mindre skala
  • Druer er håndplukket fra bæredygtige, organiske eller biodynamiske vinmarker.
  • Vin gæres uden tilsat gær (dvs. oprindelig gær).
  • Ingen tilsætningsstoffer er inkluderet i gæringen (gærnæringsstoffer osv.).
  • Der tilsættes lidt eller ingen sulfitter.

Der er naturligvis ingen officiel eller reguleret definition af naturvine. Så hvis nogen siger, at du drikker en naturlig vin, betyder det teknisk set ikke noget - spørg efter detaljerne!