Orangevin

Orangevin er hvidvin, der er lavet som rødvin. Altså vin, hvor skallerne fra druerne ligger med i mosten under eller efter gæringen for at afgive smag og tanniner. Skallerne afgiver en orange farve – deraf navnet orangevin.

Det har altså ikke noget at gøre med appelsiner, sur vin eller alt muligt andet.

Orangevin er fantastisk til mad, da den ofte byder ind med syre, friskhed, lyse frugter og tannin og især god der, hvor man normalt har svært ved at vælge mellem rødvin eller hvidvin. Derfor vil du også kunne finde masser af orangevine på restauranter rundt omkring i landet.

Og tænker du nu, at det der orangevin må være en ny, mærkelig ting, så tager du fejl. Orangevin udspringer fra ældgamle traditioner, der stammer fra Georgien, og siden spredtes til Europa. Nu til dags laves orangevin i næsten alle vinlande, men dyrkes i særlig stor stil i Italien, Slovenien, Østrig og Georgien.




30 produkter

30 produkter